Een van de grootste voordelen van een woning te huren is dat de eigenaar steeds verantwoordelijk is voor grote herstellingswerken en verbeteringswerken van de woning. Dus waarom zou je als huurder een garage of berging vol gereedschap aanleggen als je deze toch nooit zal moeten gebruiken. Een goed uitgeruste gereedschapskist is anderzijds wel een must, want als huurder ben je wel nog steeds verantwoordelijke voor kleine werkjes en af en toe zal je ook wel eens iets in elkaar willen steken of herstellen.

Dus wat zou je zeker moeten hebben aan handgereedschap:

Rol-/vouwmeter

Een van de, als niet de handigste tool in je gereedschapskist. Onder het moto meten is weten, kan je best steeds deze opzak hebben als je gaat gaan shoppen voor een nieuwe eetplaats, zetels want niets is zo beu als niet passende meubelen. Nog maar gezwegen van gordijnen die net te kort zijn of niet volledig dicht gaan. Daarnaast een meter ook handig om uit te rekenen voor hoeveel m2 je verf of behang moet kopen.

Stanleymes

Dit is een allrounder. Door zijn verwisselbare mesjes heb je steeds een vlijmscherp mes bij de hand dat bijna moeiteloos door alle materialen gaat. Goed dichtgetapete verhuisdozen zijn hier geen match tegen. Verfrestjes op een raam of schakelaar kan je voorzichtig met het mesje verwijderen en behangpapier snijden doe je in één handomslag. Zelfs de inpakkunsten van je vrienden tijdens je housewarming party zijn niet opgewassen tegen je stanleymes.

Waterpas

Een waterpas groot of klein is steeds fijn. Deze komt steeds van pas als je voorwerpen zoals schilderijen, kapstokken of spiegels wil ophangen aan je muren. Want geef toe niets is zo vervelend als een scheef hangende spiegel. Ook kan je zo snel zien op je deur sleept of raam niet meer goed sluit omdat deze uit de haak staan.

Hamer

Standaard attribuut van ieders gereedschapskist. Hoe ga je anders die spiegel of kaders ophangen of jouw eigen meubelen in elkaar timmeren? Hier geldt “size is everything”, zorg er namelijk voor dat hij in je gereedschapskist past.

Schroevendraaiers

Tijdens je reparatie werken zal je zeker en vast op schroeven stoten daarvoor is het steeds handig om enkele schroevendraaiers in huis te hebben. Minimaal één platte en één kruisschroevendraaier is aangeraden.

Inbussleutels

Ter uitbreiding van je schroevendraaier set kan je best ook set inbussleutels aanschaffen. De meeste meubelen die je de dag van vandaag koopt zijn in elkaar gestoken met inbusbouten. Meestal wordt er ook steeds een sleuteltje meegeleverd maar deze zijn meestal onpraktisch en/of ondermaats. Met je eigen set kan je sneller de meubelen in elkaar steken en krijg je geen pijn in de vingers. En als kers op de taart kan je deze sleutels ok steeds gebruiken om je fiets te herstellen.

Nagels en vijzen

Je hebt natuurlijk niet veel aan een kader, hamer of schroevendraaier als je geen nagels of vijzen hebt om deze op te hangen. Leg een klein doosje aan met enkele nagels en vijzen, liefst van diverse groottes. Zo kan je steeds aan de slag als je iets moet ophangen of wenst te verstevigen door een extra vijs of nagel toe te voegen.

Boormachine

“Last but not least”, een elektrische boormachine. Denk hierbij maar aan het boren van gaten in de muur om een kapstok op te hangen, of gaten te boren in je akst om een extra legboord te kunnen voorzien, zijn de gaten in je meubelen iets te klein voor je schroeven dan kan je deze eenvoudig groter maken. Maar wist je dat je mist een set schroevendraaierkopjes je boormachine ook kan gebruiken als een elektrische schroevendraaier. Boren en schroeven in 1 – 2 – 3.

Al deze tools zouden gemakkelijk in een draagbare werkkoffer moeten passen. Heb je geen werkkoffer kan ook steeds een emmer van 5 – 10l gebruiken met deksel. Deze koffer of emmer kan je steeds praktisch opbergen in de berging of onder de gootsteen zonder dat iemand over je materiaal valt.